De specialist die uw team sterker maakt.
Neem contact op
Uw ambitie, onze expertise
Van start tot finish een soepel project. Wij verbinden uw ambities aan de juiste expertise.
De kennis en ondersteuning die nodig is om koers te kiezen én te behouden in 2021-2027.
De trainingen waar uw team van groeit. Zodat het werk makkelijker en uw impact groter wordt.
Gedegen en onafhankelijke eerstelijnscontrole voor uw Interreg-project.
Vergroot de impact van uw beleid. Ontdek kansen om te verdiepen, verbreden of versnellen.
Leer ons beter kennen
Wij gaan voor European teamwork – dé sleutel tot slimmer, sneller en effectiever werken met EU-financiering.
Kies ook voor een partner die 20+ jaren actief is in Europa en beschikt over een uitmuntend track record.
Ons team bestaat uit betrokken specialisten. Met ieder een geheel eigen signatuur en persoonlijkheid.
Ook bijdragen aan European teamwork? Bekijk onze actuele vacatures en kom ons versterken!
Verhalen > Blue4Green: een EUI project in wording
Stad Brugge koos bewust voor een aanvraag binnen het European Urban Initiative – Innovative Actions (EUI). Hun innovatieve plannen sluiten namelijk perfect aan op de EUI “call for proposals” voor het vergroenen van steden, waarin werd gezocht naar innovatieve stedelijke oplossingen voor groenblauwe infrastructuur.
EUI beschouwt steden (‘main urban authorities’) als facilitators van innovatie. In de hoop dat steden creatieve ideeën omzetten in pilotprojecten, wil EUI deelnemers stimuleren om risico’s te nemen. Daarom bleek het programma een ideale match voor Stad Brugge. Met hun Blue4Green-project werken ze immers aan een duurzame oplossing voor complexe en onderling verbonden lokale uitdagingen in de stad.
EUI is uniek binnen EFRO-programma’s vanwege de specifieke focus. Daarnaast bevat het aanvraagformulier aparte verwachtingen en is het slaagpercentage laag. Stad Brugge zocht professionele ondersteuning om het projectidee kwalitatief af te stemmen op deze vereisten. Zo kwam het uit bij Reeleaf, dat verantwoordelijk was voor het vormgeven van de werkpakketten, de afstemming tussen partners en het ontwikkelen van specifieke en meetbare resultaten. Met als doel: de slaagkans van het projectidee bij de 2de projectoproep vergroten.
Om de resultaten ambitieuzer te maken, stelden we technische medewerkers binnen de stad verschillende vragen – bedoeld om een discussie aan te gaan over wat nog meer zou kunnen bijdragen aan het watermanagement in de stad. De resultaten die we hebben kunnen voorleggen in de aanvraag gingen dus niet alleen over de rechtstreekse impact van de investering en activiteiten. We keken ook naar de randfenomenen, voordelen voor de stadsdiensten (tijdwinst, minder afgelegde kilometers) en hoe burgers kunnen profiteren. Langs het water worden immers plekken gecreëerd waar inwoners kunnen verpozen of ontspannen. Ook het instellen van één of meerdere zwemzones behoort hier tot de mogelijkheden.
Het dossier werd ingediend op 5 oktober. Het resultaat volgt in het voorjaar van 2024. Reeleaf werkte niet alleen prettig samen met de verschillende stadsdiensten, maar ook met de andere projectpartners. Iedereen had een duidelijke rol en in slechts enkele maanden kwam een goed projectvoorstel tot stand dat een gedegen kans op goedkeuring maakt. De partners en de opdrachtgever waren tevreden over de kwaliteit van het dossier bij indiening.
Ook aan de slag met EUI? Een nieuwe call volgt waarschijnlijk in het voorjaar van 2024. De topics voor de call worden wellicht eerder bekend gemaakt. Heeft jouw stad meer dan 50.000 inwoners en heb je ambitie om mee in het lijstje van innovatieve Europese steden te fungeren, neem dan zeker contact met ons op. We bespreken graag de laatste ontwikkelingen bij EUI en hoe we je van dienst kunnen zijn.